București: Învestirea voluntarilor din Caritas-urile parohiale din Arhidieceză

Sâmbătă, 2 iunie 2018, în cadrul Sfintei Liturghii celebrată la ora 9.00 în Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti a avut loc învestirea voluntarilor din Caritas-urile parohiale afiliate Asociaţiei Caritas Bucureşti – instituţia de caritate a Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti.

Mandatul de învestire a fost înmânat voluntarilor Caritas de către Pr. Tariciziu Şerban – Lector univ. la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității București, care a prezidat Sf. Liturghie. Au concelebrat Pr. Cazimir Budău – paroh la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Brăila, Pr. Florin Bejenaru – paroh la Parohia „Sf. Cruce” din București, Pr. Florin Bordeuş –  vicar la Parohia „Sf. Francisc din Assisi” din București, Pr. Pavel Butnariu – paroh la Parohia „Ss. Petru și Paul” din București, Pr. Daniel Abalintoaiei – paroh la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Oituz, Pr. Ciprian Andrei – paroh la Parohia „Sf. Anton” din București, și preoții italieni Carlo Pirotta, Francesco Brancaccio şi Davide Marino.

După Sfânta Liturghie, în clădirea Facultăţii de Teologie Romano-Catolică a avut loc conferinţa cu titlul „Spiritualitatea carităţii”, susţinută de Pr. Francesco Brancaccio, iar Psihologul Daniel Pagu a prezentat tema „Grupul de auto-ajutor”. În partea a doua a zilei de formare au avut loc discuții în grupuri mici, în cadrul cărora au fost abordate chestiuni legate de „Centrul Te ascult”, „Grupurile de rugăciune” şi „Grupurile de auto-ajutor”. La ziua de formare au participat 48 de voluntari din 24 de parohii ale Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti.

Cristina Muzelak
Asociația Caritas București