„Pe săraci îi aveți totdeauna cu voi” (Mc 14,7)

Cea de-a V-a Zi Mondială a Săracilor, celebrată anul acesta, duminică, 14 noiembrie 2021, are ca temă versetul biblic „Pe săraci îi aveți totdeauna cu voi” (Mc 14,7).
Vă invităm să luați parte la o campanie online de mediatizare a mesajului Sfântului Părinte marți, 9 noiembrie 2021, de la ora 18.30 pe platforma Zoom, care se va desfășura în trei limbi (română, italiană, maghiară).
Evenimentul online are tema “FRATELLI TUTTI” iar în cadrul acestuia E.S. MIGUEL MAURY BUENDIA, nunțiu apostolic în România și Rep. Moldova, va prezenta Enciclica socială a Sfântului Părinte. Va fi un timp de dialog și de reflecție împreună. Participarea la eveniment se face pe bază de înregistrare la acest link https://cutt.ly/vRSK1Uv (urmând să primiți pe email linkul efectiv al evenimentului). Locurile sunt limitate iar evenimentul nu va fi transmis LIVE.
Ziua Mondială a Săracilor a fost stabilită de Papa Francisc în a 33-a Duminică de peste an, prin Scrisoarea Apostolică Misericordia et Misera (2016), fiind sărbătorită prima dată în 2017.
Mesajul integral al Sfântului Părinte poate fi citit mai jos.