Newsletter nr. 3, serie noua august 2011

Va invitam la ONGFest!


ONGFESTIn perioada 9-11 septembrie, in parcul Alexandru Ioan Cuza (fostul IOR) din Bucuresti, Asociatia Caritas Bucuresti va participa, alaturi de alte 150 de ONG-uri, la ONGFest – Festivalul national al organizatiilor neguvernamentale din Romania- organizat anual de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC).

Considerat cel mai important eveniment al sectorului neguvernamental din Romania, ONGFest faciliteaza si incurajeaza interactiunea directa dintre ONG-uri pe de o parte si cetateni, institutii publice, companii si mass-media pe de alta parte. Pe langa dialogul direct si spectacolul stradal, organizatorii au pregatit cate un concert pentru fiecare seara a festivalului si o seara de film cu intrare libera, in care veti putea viziona comedia romantica „Buna! Ce faci?” a regizorului Alexandru Maftei.

Cititi mai mult ...Asociatia Caritas Bucuresti - platou de filmare pentru cel mai nou serial MediaPro Pictures

In data de 16 august, sediul Asociatiei Caritas Bucuresti a devenit, pentru cateva ore, platoul de filmare pentru primul serial muzical romanesc “Pariu cu Viata” produs de MediaPro Pictures. Echipa de filmare, regizori, producatori dar si doi mari actori ai teatrului si cinematografiei romanesti, Carmen Tanase si Doru Ana, s-au deplasat la sediul asociatiei pentru filmari. Castingul serialului a fost intregit, pentru o zi, de patru copii frumosi si talentati, cu Sindrom Down, actori amatori dar deosebit de cooperanti si naturali.


Cititi mai mult ...
Casa “Sf. Ioan”- o casa pentru copiii abandonati

Casa Sf Ioan pentru copiii abandonatiDeschisa in 1990 ca Centru de Zi pentru copiii strazii din zona Garii de Nord Bucuresti, Casa Sf. Ioan s-a transformat, la scurt timp dupa infiintare, intr-un Centru de Tip Rezidential, oferind sprijin unui nucleu stabil de copii aflati in situatie de abandon familial. In aprilie 2006 programul si-a definitivat statutul, devenind un Centru cu Module de Tip Familial, ce ofera servicii copiilor lipsiti de ocrotirea parinteasca ori provenind din familii care in urma dificultatilor si lipsurilor nu le pot acorda ingrijirea necesara.

      
Un copil  poate sa traiasca fericit numai atunci cand stie ca este iubit. Numai atunci devine complet el insusi.  (Luigi Verdi)

Casa Sf Ioan pentru copiii abandonatiPrivarea unui copil de ocrotirea familiala este o reala tragedie pentru micutul care, fara sa fi apucat macar sa faca primii pasi majori in viata, se trezeste singur si lipsit de repere de orice fel intr-o lume pe care nu o cunoaste: lumea adultilor. Depresie, nesiguranta, confuzie, sentimente de vinovatie, insecuritate, lipsa de apartenenta, grave dezechilibre emotionale si tulburari comportamentale, toate se asociaza cu majoritatea cazurilor de abandon familial.
Tot o tragedie este insa si pentru societate, pentru aceasta lume a adultilor si a sistemelor sociale mult prea slab pregatite pentru a reusi sa le ofere acestor copii un mediu securizant, potrivit pentru dezvoltarea fizica, sociala si morala. Delicventa juvenila, abandonul scolar, consumul de droguri, vagabondajul sau agresivitatea relationala sunt, de asemenea, asociate adeseori cu abandonul familial.
Desi un centru pentru copii nu va fi niciodata o familie in sensul obisnuit, personalul acestui centru poate sa ofere suportul de tip familial, continuitatea dezvoltarii copilului si siguranta zilei de maine, iar centrul poate sa devina acel loc mult ravnit numit “acasa”.


Cititi mai mult ...

Conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica, in luna iunie 2011, castigul salarial mediu nominal brut a fost de 2026 lei, cu 0,9% mai mare decat luna precedenta. Castigul salarial mediu nominal net a fost de 1472 lei, in crestere fata de luna anterioara cu 14 lei (1,0%).Asociatia Caritas Bucuresti si-a inceput activitatea in 1990, imediat dupa Revolutie, cu scopul de a contribui la eradicarea problemelor care afecteaza viata si demnitatea fiintei umane.

Misiunea asociatiei consta in promovarea de proiecte si activitati model in favoarea persoanelor si categoriilor sociale defavorizate si in stimularea de acte de caritate si voluntariat ca solutie pentru cladirea unei civilizatii a iubirii si bunastarii.

Aria de lucru a asociatiei acopera aproximativ 30% din suprafata Romaniei, pe teritoriul a 12 judete.

Adrese utile

Contact

Str. Gheorghe Pripu 22-36, Sector 1, 014376 Bucuresti;
Tel: 004 0212 33 21 34; 004 0212 33 21 35;
Fax: +4 0212 33 21 36; cel: +4 0724 284 090;
E-mail: office@caritasbucuresti.org ; web site: www.caritasbucuresti.org
Copyright \A9 Caritas Bucuresti
Pentru informatii, sugestii sau dezabonari, va rugam sa ne contactati la adresa info@caritasbucuresti.org
Pentru a nu mai primi in continuare aceste newslettere, va rugam sa trimiteti pe adresa mai sus mentionata un email cu subiectul "Dezabonare". Ne cerem scuze pentru corespondenta nedorita.