Newsletter nr. 6, serie noua noiembrie 2011


Impreuna cu Mos Craciun

In data de 10 decembrie, in sala de spectacole a liceului "Miguel de Cervantes" din Capitala, Asociatia Caritas Bucuresti reuneste toate programele sociale pe care le deruleaza in prezent, prin beneficiari- copii, tineri si batrani, angajati, colaboratori, voluntari, sustinatori si invitati speciali, pentru a celebra impreuna Sfanta Sarbatoare a Craciunului. Evenimentul a devenit deja o traditie pentru Asociatia Caritas Bucuresti, fiind organizat anual, incepand din anul 1991.

Serbarea de Craciun reprezinta atat un moment al bilantului, in care vom prezenta realizarile si nereusitele acestui an, cat mai ales un prilej deosebit pentru a ne intalni cu totii, cu scopul de a intari relatiile, de a ne cunoaste in alte circumstante si de a petrece impreuna o seara speciala. Nu vor lipsi obisnuitele momente artistice (dansuri, colinde, scenete) realizate de copiii si tinerii inclusi in programele Caritas Bucuresti, dar nici momentele realizate special pentru acestia de invitatii si colaboratorii nostri.

Astfel, copiii de la centrul "Sf. Ioan", impreuna cu grupul "Maria", vor pune in scena nasterea Domnului, dupa un scenariu original semnat de Elena Procopiu, asistent social in cadrul programului, si adaptat nevoilor speciale ale persoanelor cu dizabilitati. In plus, Romeo Savu, unul dintre beneficiarii casei "Sf. Ioan” ne demonstreaza ca talentul nu face discriminari si se dezvolta si in contexte nefavorabile. O demonstratie de dans modern si ambitia de a reusi. In acelasi spirit, ansamblul Euritmic de la Clubul Copiilor Sector 6, coordonat de doamna profesor Adela Rodica Popescu, ne-a pregatit doua momente de dans aerobic.


Cititi mai mult ... 

Programul de Ingrijire Medicala la Domiciliu

Sistemul de sanatate din Romania, dar si cel social, se dovedesc, adeseori, incapabile sa ofere cetatenilor aflati in situatii disperate o solutie pentru a-si alina suferintele. Condamnati, pe de o parte, de saracie, iar pe de alta parte de boli care ii imobilizeaza, impiedicandu-i sa paraseasca locuinta sau poate chiar patul, multi batrani, dar chiar si unii tineri, ajung sa duca o existenta disperata, in care speranta ca poate maine va fi ultima zi este cel mai fericit gand al lor. Caritas Bucuresti vine in sprijinul acestor oameni, oferindu-le speranta pentru o viata mai buna, prin intermediul Centrului de Ingrijire Medicala la Domiciliu (C.I.D.).

Un nou C.I.D. din 2012 in comuna Iancu Jianu

Centrul de Ingrijire la Domiciliu a fost infiintat in ianuarie 1994, in Bucuresti, cu sprijinul Asociatiei Caritas Munchen. Incepand cu anul 1998, datorita Caritas Germania, acesta a devenit un program national. Echipele Caritas din intreaga tara ofera, in prezent, asistenta specializata pentru persoanele nedeplasabile din 360 de localitati si, potrivit raportului Caritas Romania, intr-un singur an 15.500 de astfel de persoane au beneficiat de programele Caritas de ingrijire la domiciliu.


Cititi mai mult ...


Oamenii de "milioane de stele"

Ziua de 12 noiembrie a fost, probabil, cea mai "calduroasa" zi din an pentru organizatiile Caritas din Romania. Dorinta de a fraterniza cu semenii nostri mai putin norocosi ne-a strans laolalta, in 30 de orase din intreaga tara, pentru a trage un semnal de alarma asupra saraciei care loveste crunt in paturile sociale defavorizate.  In Bucuresti, 800 de candele ale solidaritatii au luminat Parcul Coltea-    Universitate. Aproape 250 de oameni au dat curs apelului nostru la solidaritate  si ne-au fost alaturi, sprijinind demersul de a sustine, la nivel national, 300 de familii nevoiase, mai bine de un milion de romani. Am reusit astfel sa colectam, din donatii la fata locului, 2068 de lei, bani care vor fi folositi pentru a oferi unor familii nevoiase o masa calda cu ocazia Sarbatorilor de iarna si bucurie de Craciun.

Cei care s-au implicat si au oferit, prin donatii- in timpul Caravanei ONGFest si in data de 12 noiembrie- o masa calda unei persoane sarace sau sprijin celor mai putin norocosi, au avut posibilitatea sa se inscrie la tombola “Un Milion de Stele”, intr-un gest simbolic de gratitudine fata de sustinatorii nostri. Astfel, castigatorul unei cine pentru doua persoane la Crama Pandurilor, oferita de restaurantul "Casa Latina", este domnul Bogdan Moldoveanu. Le multumim tuturor celor care ne-au sprijinit, cu sugestii, contributii directe sau prin SMS, oferte cumparate prin intermediul platformei online www.newpon.ro, si nu in ultimul rand minunatilor nostri voluntari, care ne-au fost alaturi pe toata durata evenimentului, ajutandu-ne sa organizam si sa promovam aceasta cauza!Castigul salarial mediu nominal net a scazut in luna octombrie cu 7 lei (0,5%) fata de luna anterioara, pana la 1.457 lei, potrivit celor mai recente date ale Institutului National de Statistica (I.N.S.). Cele mai ridicate valori s-au inregistrat in domeniul tehnologiei informatiilor, in timp ce valorile cele mai scazute au fost inregistrate in domeniul hotelier si restaurante. Comparativ cu luna octombrie a anului trecut, castigul salarial mediu nominal net a crescut insa cu 8,7%.

Totodata, INS a anuntat o crestere a Produsului Intern Brut pentru trimestrul trei al anului, cu 1,8% fata de trimestrul anterior si cu 4,4% comparativ cu perioada similara din 2010, fiind estimat la valoarea de 143,467 miliarde de lei.
Asociatia Caritas Bucuresti si-a inceput activitatea in 1990, imediat dupa Revolutie, cu scopul de a contribui la eradicarea problemelor care afecteaza viata si demnitatea fiintei umane.

Misiunea asociatiei consta in promovarea de proiecte si activitati model in favoarea persoanelor si categoriilor sociale defavorizate si in stimularea de acte de caritate si voluntariat ca solutie pentru cladirea unei civilizatii a iubirii si bunastarii.

Aria de lucru a asociatiei acopera aproximativ 30% din suprafata Romaniei, pe teritoriul a 12 judete.

Adrese utile

Contact

Str. Gheorghe Pripu 22-36, Sector 1, 014376 Bucuresti;
Tel: 004 0212 33 21 34; 004 0212 33 21 35;
Fax: +4 0212 33 21 36; cel: +4 0724 284 090;
E-mail: office@caritasbucuresti.org ; web site: www.caritasbucuresti.org
Copyright © Caritas Bucuresti
Pentru informatii, sugestii sau dezabonari, va rugam sa ne contactati la adresa info@caritasbucuresti.org
Pentru a nu mai primi in continuare aceste newslettere, va rugam sa trimiteti pe adresa mai sus mentionata un email cu subiectul "Dezabonare". Ne cerem scuze pentru corespondenta nedorita.
Daca nu puteti vizualiza corect continutul acestui newsletter,
va recomandam sa vizitati versiunea online aici.