Newsletter nr. 5, serie noua octombrie 2011


"Un Milion de Stele" pentru familiile sarace

In data de 12 noiembrie 2011, in Bucuresti si in alte 30 de localitati din tara, organizatiile Caritas din Romania vor aprinde "Un Milion de Stele" intr-un gest de solidaritate sociala cu oamenii care traiesc in saracie, in uitare, care se confrunta cu excluziunea si nepasarea sociala. Este un gest simbolic, prin care numai in Bucuresti se vor aprinde aproape 700 de lumanari, fiecare flacara reprezentand o persoana afectata de saracie.

Potrivit datelor INS, peste 1 500 000 de romani supravietuiesc cu mai putin de 260 lei pe luna, aproape jumatate fiind copii intre 0 si 14 ani. Toate aceste statistici dezvaluie o realitate uneori greu de crezut si de acceptat, iar cifrele vehiculate ascund de fapt o persoana, fiecare in parte avand cate o fata: un batran abandonat si condamnat la mizerie, imobilizat la pat, un copil ale carui sanse si vise sunt frante din cauza imposibilitatii de a-si continua studiile, un adult coplesit de neajunsuri, zbatandu-se intre nevoia de a asigura hrana zilnica familiei si dorinta de a asigura un viitor mai bun copiilor.

Fiti solidari cu acesti oameni si aratati-le ca va pasa! Caritas Bucuresti si Caritas Romania va asteapta sambata, 12 noiembrie, in Bucuresti in parcul Coltea, Universitate, sa aprindem luminile sperantei in cadrul celui mai amplu eveniment umanitar al anului: Un Milion de Stele!


Cititi mai mult ...Demonstratie de aerobic in pasi de Down

La invitatia Asociatiei Caritas Bucuresti si Special Olympics Romania, mai multe organizatii bucurestene animate de un scop comun: acela de a asigura persoanelor cu Sindrom Down din Romania dreptul la o viata mai buna, sansa de a se dezvolta conform potentialului si de a se integra activ in societate, s-au reunit luni, 24 octombrie, in pasi alerti de gimnastica aerobica. Evenimentul sportiv "Aerobic in pasi de Down" reprezinta primul eveniment, dintr-o lista mai lunga, organizat de Caritas Bucuresti in cadrul campaniei de informare si constientizare publica "Sindromul Down- Toate Sperantele sus!" lansata de RadioRomania.

Cititi mai mult ...


         
 

Cum am marcat Ziua Europeana de Lupta Impotriva Traficului de Persoane

Ziua de 18 octombrie, declarata in 2007 de catre Comisia Europeana drept Ziua Europeana de Lupta ImpotrivaTraficului de Persoane, a fost marcata si anul acesta printr-o serie de activitati organizate la nivel national si european.

In Capitala, Centrul Regional Bucuresti al ANITP, in colaborare cu Asociatia Caritas Bucuresti si AIDRom, au organizat, la Palatul Copiilor, o intalnire cu peste 800 de elevi din Bucuresti si Ilfov in cadrul carei tinerilor le-au fost prezentate videoclipuri si scurte filmulete ilustrand tendintele actuale ale fenomenului. Tinerii s-au aratat foarte interesati, mai multe scoli solicitand realizarea unor activitati de prevenire la nivel de scoala in perioada urmatoare. 

Cititi mai mult ...
Asociatia Caritas Bucuresti angajeaza Farmacist/ Asistent de farmacie pentru Farmacia Sociala Caritas Bucuresti.

Cerinte:

  • Studii superioare de specialitate (Facultatea de Farmacie/ Scoala postliceala) ;
  • Certificat de libera practica emis de Colegiul Farmacistilor din Romania ;
  • Experienta minimum 6 luni in farmacii cu circuit deschis;
  • Seriozitate.

Oferta:

Se va discuta in cadrul interviului.

Infiintata in 1991, Farmacia Sociala Caritas Bucuresti are ca obiect de activitate distribuirea de medicamente gratuite pentru cazuri sociale cat si pentru diverse institutii de invatamant sau de ocrotire socio-medicala (camine de batrani, scoli, gradinite, asociatii si fundatii). Cei interesati sunt rugati sa trimita CV-ul la adresa de e-mail office@caritasbucuresti.org sau sa ne contacteze telefonic la numerele 021/233.21.34 sau 0372.745.192


Potrivit datelor Biroului International al Muncii, citat de Mediafax, rata somajului la nivel national a ajuns, in luna septembrie 2011, la 7,5%, marcand o crestere procentuala de 2% comparativ cu luna august 2011 si de 3% fata de nivelul inregistrat in luna septembrie a anului trecut.

Totodata, Eurostat a anuntat o crestere a ratei somajului la nivelul Uniunii Europene, de la 9,6% in luna august la 9,7% in septembrie 2011. La nivelul zonei euro, somajul a inregistrat cea mai mare crestere din ultimii doi ani, ajungand in septembrie la 10,2%.

Asociatia Caritas Bucuresti si-a inceput activitatea in 1990, imediat dupa Revolutie, cu scopul de a contribui la eradicarea problemelor care afecteaza viata si demnitatea fiintei umane.

Misiunea asociatiei consta in promovarea de proiecte si activitati model in favoarea persoanelor si categoriilor sociale defavorizate si in stimularea de acte de caritate si voluntariat ca solutie pentru cladirea unei civilizatii a iubirii si bunastarii.

Aria de lucru a asociatiei acopera aproximativ 30% din suprafata Romaniei, pe teritoriul a 12 judete.

Adrese utile

Contact

Str. Gheorghe Pripu 22-36, Sector 1, 014376 Bucuresti;
Tel: 004 0212 33 21 34; 004 0212 33 21 35;
Fax: +4 0212 33 21 36; cel: +4 0724 284 090;
E-mail: office@caritasbucuresti.org ; web site: www.caritasbucuresti.org
Copyright \A9 Caritas Bucuresti
Pentru informatii, sugestii sau dezabonari, va rugam sa ne contactati la adresa info@caritasbucuresti.org
Pentru a nu mai primi in continuare aceste newslettere, va rugam sa trimiteti pe adresa mai sus mentionata un email cu subiectul "Dezabonare". Ne cerem scuze pentru corespondenta nedorita.