Newsletter nr. 4, serie noua septembrie 2011

Ziua Internationala Impotriva  Violentei si Exploatarii Sexuale a Copiilor si Femeilor


Ziua Internationala Impotriva  Violentei si Exploatarii Sexuale a Copiilor si FemeilorAsociatia Caritas Bucuresti a marcat “Ziua Internationala Impotriva Violentei si Exploatarii Sexuale a Copiilor si Femeilor” printr-o activitate de informare si dezbatere desfasurata la Liceul Greco-catolic “Timotei Cipariu” din Bucuresti. La eveniment au participat peste 40 de eleve din clasele a IX-a  si a XII-a carora li s-au oferit informatii si materiale informative despre traficul de fiinte umane, in formele lui cele mai actuale de recrutare si exploatare. Echipa care a organizat si desfasurat activitatea a fost formata din doi reprezentanti ai Centrului Regional Bucuresti al Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) si un reprezentant al Asociatiei Caritas Bucuresti. 

Impactul intalnirii a fost unul puternic mai ales ca s-au prezentat materiale video si tiparite realizate tot de elevi in cadrul programului de prevenire a traficului de persoane derulat de Asiociatia Caritas Bucuresti in parteneriat cu alte institutii si organizatii la nivel national si regional.

Antrenament pentru o societate incluziva: Ziua EKS

In data de 24 septembrie, la Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti (UNEFS), s-a sarbatorit Ziua Internationala Eunice Kennedy Shriver, eveniment organizat de Special Olympics Romania. Cu aceasta ocazie, 12 tineri de la Asociatia Caritas Bucuresti, printre care si beneficiarii de la Casa “Sf. Ioan”, au participat la competitiile sportive demonstrative desfasurate cu scopul sustinerii integrarii persoanelor cu dizabilitati intelectuale in societate.

Persoane cu si fara dizabilitati s-au intalnit sambata, 24 septembrie, pe terenul de sport al UNEFS Bucuresti, pentru a-si exprima asentimentul fata de convingerea doamnei Shriver, care credea ca prin sport se poate schimba viata persoanelor cu dizabilitati intelectuale si se pot pune bazele unei comunitati incluzive si mai responsabile. Aceasta a fost ideea care sta la baza misiunii tuturor organizatiilor Special Olympics din intreaga lume: imbunatatirea vietii persoanelor cu dizabilitati intelectuale.
Evenimentul a inceput cu o demonstratie de gimnastica aerobica si a continuat cu meciuri de fotbal, baschet, bocce sau demonstratie de zumba aerobic. Tinerii nostri au participat cu mult entuziasm la gimnastica aerobica, la baschet si la probele de bocce dublu, dovedind spirit de echipa si fairplay. 

         
Programe Educationale de Prevenire a Traficului de PersoanePrograme Educationale de Prevenire a Traficului de Persoane

In octombrie 2001 Asociatia Caritas Bucuresti adauga la paleta larga de programe-proiecte pe care le punea in serviciul comunitatii si un proiect educational menit sa consolideze comunitatea scolara: “Parteneriatul Scoala-Parinti”(PSP). Misiunea acestui proiect de patru ani, finantat si implementat de organizatia Catholic Relief Services (SUA) in aproape toate tarile balcanice, a fost aceea de a transforma scoala in centru de dezvoltare comunitara in care toti membrii comunitatii scolare invata si participa la imbunatatirea vietii si educatiei copiilor. Pe acest fond s-au dezvoltat ulterior programele educationale de prevenire a traficului de persoane, pe care Caritas Bucuresti le-a implementat si continua sa le deruleze in parteneriat cu diferite institutii de prestigiu la nivel national si international.

10 ani de activitate pentru un viitor mai sigur

      
Programele de prevenire a traficului de persoane derulate de Caritas Bucuresti au inceput in 2005, odata cu demararea proiectului pilot “Prevenirea riscurilor traficului de fiinte umane in randul tinerilor din Romania “– implementat in 5 licee din tara (Bucuresti, Bacau, Prahova, Arges si Dambovita). Treptat, programele au devenit mai ample, asociatia implicandu-se in proiecte europene de prevenire a traficului de persoane, continuate in prezent prin proiectul transcontinental “Prevenirea traficului de persoane si a turismului sexual”.

Cititi mai mult ...Asociatia Caritas Bucuresti angajeaza Farmacist/ Asistent de farmacie pentru Farmacia Sociala Caritas Bucuresti.

Cerinte:

  • Studii superioare de specialitate (Facultatea de Farmacie/ Scoala postliceala) ;
  • Certificat de libera practica emis de Colegiul Farmacistilor din Romania ;
  • Experienta minimum 6 luni in farmacii cu circuit deschis;
  • Seriozitate.

Oferta:

Se va discuta \EEn cadrul interviului.

Infiintata in 1991, Farmacia Sociala Caritas Bucuresti are ca obiect de activitate distribuirea de medicamente gratuite pentru cazuri sociale cat si pentru diverse institutii de invatamant sau de ocrotire socio-medicala (camine de batrani, scoli, gradinite, asociatii si fundatii). Cei interesati sunt rugati sa trimita CV-ul la adresa de e-mail office@caritasbucuresti.org sau sa ne contacteze telefonic la numerele 021/233.21.34 sau 0372.745.192

Rata somajului, calculata conform criteriilor Biroului International al Muncii (BIM), a scazut la 7,2% in cel de-al doilea trimestru al anului, de la 7,6% in primele trei luni ale anului, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Somajul a crescut insa comparativ cu trimestrul corespunzator al anului trecut, cand rata somajului se situa la 6,8% (sursa hotnews.ro).

Rata mortalităţii din Rom\E2nia, de 12,1 la 1.000 locuitori, este peste media europeană de 10,59 la 1.000 locuitori.

Castigul salarial mediu nominal net a fost de 1471 lei, in scadere fata de luna anterioara cu 1 leu (-0,1%).Asociatia Caritas Bucuresti si-a inceput activitatea in 1990, imediat dupa Revolutie, cu scopul de a contribui la eradicarea problemelor care afecteaza viata si demnitatea fiintei umane.

Misiunea asociatiei consta in promovarea de proiecte si activitati model in favoarea persoanelor si categoriilor sociale defavorizate si in stimularea de acte de caritate si voluntariat ca solutie pentru cladirea unei civilizatii a iubirii si bunastarii.

Aria de lucru a asociatiei acopera aproximativ 30% din suprafata Romaniei, pe teritoriul a 12 judete.

Adrese utile

Contact

Str. Gheorghe Pripu 22-36, Sector 1, 014376 Bucuresti;
Tel: 004 0212 33 21 34; 004 0212 33 21 35;
Fax: +4 0212 33 21 36; cel: +4 0724 284 090;
E-mail: office@caritasbucuresti.org ; web site: www.caritasbucuresti.org
Copyright \A9 Caritas Bucuresti
Pentru informatii, sugestii sau dezabonari, va rugam sa ne contactati la adresa info@caritasbucuresti.org
Pentru a nu mai primi in continuare aceste newslettere, va rugam sa trimiteti pe adresa mai sus mentionata un email cu subiectul "Dezabonare". Ne cerem scuze pentru corespondenta nedorita.